Тел. : 0877 991 535

Neopal EASYCARE екологичен миещ се латекс

Начало  >>  Neopal EASYCARE екологичен миещ се латекс

  • 1991

Neopal EASYCARE екологичен миещ се латекс

Висококачествена екологична латексова миеща се боя на водна основа със сатенен ефект. Благодарение на иновативната си формула отблъсква водоразтворими петна и им пречи да проникват в дълбочина. Придава красив копринен блясък на боядисаната повърхност. 100 % екологичен латекс. Без миризма и вредни летливи вещества. С UV филтър за дълготрайна защита на цвета. С висока покривност, здравина, устойчивост  на миене и триене. Еко боя, лесна за подръжка, почиства се отлично от петна.

Създава защитен филм срещу петна като: кафе, сок, кал, шоколад, кетчуп, вино и др., в същото време осигурява паропропускливост на стените, с което се предотвратява тяхното „запечатване“ и развитие на мухъл и плесен.

Ефект при боядисване: сатенен ефект; с лек блясък;

Приложение:

Върху цимент, бетон, гипсокартон, мазилки, шпакловки и др. след подготовка и обработка с подходящ грунд.

Краен ефект:

Придава на стените сатенен ефект с блясък. Боядисване със сатенен латекс се препоръчва за идеално шпакловани и гладки стени.

Предназначение:

Може да се използва при всякакъв вид помещения, включително детски и бебешки стаи, детски градини, ясли, училища, болници и клиники. Боята е екологична и е изключително подходяща за боядисване по време на бременност.

Подготовка на повърхността:
Ако ще използвате сатенен латекс, е необходимо основата да е идеално шпаклована. Това се налага, защото латекса със сатенен ефект има лек блясък, идеално гладка визия, и всяка неравност по стената изпъква. Повърхностите трябва да са чисти, сухи и загладени, без прах, мазнини и ронеща се боя.

Грундиране на повърхността:
– За нови повърхности от бетон, гипсова шпакловка, мазилка, гипсокртон или стари нездрави основи: 1 слой VIVE PRIMER (акрилен водоразтворим грунд), разреден в зависимост от вида на основата.

Цена  :

0,98 лв./м2

Инструменти за нанасяне  :

Разфасовка  :

Характеристики

Разреждане:До 30-40% в зависимост от цвета и основата върху която ще се поставя

Покривност: 10 м2/л. в зависимост от повърхността

Устойчивост на миене и триене: Пълната здравина на финишния слой се постига след минимум 3 седмици.

Съхнене: 1-2 часа в зависимост от температурата и влажността. Повторно нанасяне 2-4 часа след първия слой.

Температура на работа: от +5⁰C до +35⁰C

цветове-латекс