Тел. : 0877 991 535

Стоп на мухъла ! Антибактериален латекс

Начало  >>  Съвети  >>  Стоп на мухъла ! Антибактериален латекс

Стоп на мухъла ! Антибактериален латекс

Имате мухъл по стените? Може би не сте взели превантивни мерки, и не сте боядисали с антибактериален латекс. Мухъл расте и се разпространява във влажни, слабо осветени места, на закрити и открити помещения-тавани, мазета,кухни, бани.

mold-corner

Плесените и мухъла в помещението, където живеете могат да причинят сериозни здравословни проблеми. В повечето случаи, хората си мислят, че страдат от сезонни алергии, като сенна хрема, или алергия към домашен любимец, вирусна инфекция или настинка, защото симптомите наподобяват на тях. Тъй като спорите на мухъла са много малки и леки, те лесно се пренасят във въздуха, след което плесенните спори лесно се вдишват. Някои видове мухъл всъщност произвеждат токсини, известни като микотоксини, които често причиняват различни здравословни проблеми.

Най-честите симптоми са подобни на тези от други алергени в околната среда:
1. Хрема
2. Синузит
3. Кихане
4. КашлицаAXMBP4_catarrah_350x200
5. Зачервяване, сърбеж, сълзене на очите
6. Главоболие, мигрена
7. Възпалено гърло
8. Недостиг на въздух
9. Хрипове
10. Усещане за стягане в гърдите
11. Астма атаки

Някои хора са по-податливи на болести причинени от спорите на мухъла- възрастните хора, бременни, деца, хората с дихателни проблеми като астма, както и тези с нарушения на имунната система.

След като сте установили наличието на мухъл в дома си, и сте стигнали до момента, в който трябва да се справите с този проблем, ето стъпките, които трябва да следвате за да предотвратите повторната поява:

mold-on-wall

1. Установете проблема, който причинява появата на мухъл-  боядисани стени със силиконов латекс ( стените се запечатват и нямат паропропускливост); липса на външна топлоизолация; спукани тръби,вана, мивка; неефективна вентилация в банята и кухнята; лоша хидроизолация на покрива; висока влажност на дома(над 50%); старо наводнение; често и сушенето на дрехи вътре причинява мухъл.

Установили сте и сте премахнали проблема причиняващ голямо количество влага и конденз.

  1. Премахнете всички петна от мухъл-след като сте премахнали „видимия” мухъл, напръскайте още веднъж. Спорите навлизат дълбоко в порите на строителните материали. Ако щетите са по-сериозни, е необходимо да бъде премахната „заразената” мазилка.
  2. След като стените са почистени и сухи нанесете грунд който ще запечата повърхността и ще предотврати избиването на петна върху новата боя ( в случай че не сте премахнали всички спори). За избора на латекс се спрете на такъв, който е приложим за влажни помещения. Декор Димотика предлага гръцки латекс , предназначен за помещения с висока влажност и конденз. Латекса Neopal Kitchen and Bathroom притежава съставки предотвратяващи развитието на плесен и мухъл. Също така осигурява паропропускливост на стените, защото е „дишащ”, с което се осъществява естествен влагообмен. Високо устойчив на надраскване, миене и алкали и едновременно с това 100% ECO Label и Low-VOC съдържание, латекса Neopal Kitchen and Bathroom е подходящ за помещения изложени на интензивен трафик и необходимост от лесно почистване и подръжка- като болници, детски градини, санитарни помещения, кухни, бани и др.антибактериална-боя-против-мухъл-neopal

За Автора:

Галя е един от създателите на Тониращ център Димотика. Ако и дадете 5 минути, ще може да каже кой цвят ще подхожда на характера, зодията и паркета ви :)

2 коментара so far:

  1. Христо Христов каза:

    След като санирах етажа си в кухнята редовно се появява мухъл,сменена е и доврамата. Моля за вашия съвет с какъв латекс да се замаже тази посолута кухня

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *