Тел. : 0877 991 535

3-те най-важни неща при избора на латекс

Начало  >>  Съвети  >>  3-те най-важни неща при избора на латекс

3-те най-важни неща при избора на латекс

От предстоящото боядисване изникват множество въпроси. Каква боя да избера? Как да изчисля колко боя ще ми трябва? Колко ще струва боята? Покривноста на различните марки дали е еднаква? Различна ли е боята за различните помещения?  Колко пъти трябва да мина с боята за да се получи цвета? Какво освен боя ще е необходимо при боядисването?

  1. Колко ще струва боята? За да изчислите и сравните отделните цени на боите на пазара, най-лесно е като ги сравните колко ще ви излезе боята на квадратен метър. Друг фактор с важно значение при боите е с колко „ръце“ боядисване се постига избрания (крайния) цвят.

Знаете ли, че една бака( кофа) на един производител и една бака на друг не покриват една и съща площ?заблуда-литри-килограми

Затова не сравнявайте цената на една бака с цената на друга бака, така заблуждавате само себе си. Голямата бака не означава по-голяма покривност. Ако се заблудите в този момент на избор, не само че ще увеличите предвидения бюджет, но и ще увеличите времето на боядисване и положения труд. Това е така защото при бои със слаба покривност за да се получи плътен (завършен )цвят са необходими  3-4 пъти да се повтори.

2. Изберете боя с LOW VOC, т.е. минимално допустими летливи органични съединения. Такава боя няма мирис, бързосъхнеща е и не се отделят канцерогенни вещества. Задължително използвайте такива бои при хора с белодробни заболявания или астматици.

Знаете ли, че: Отделянето на вредните летливи канцерогенни вещества е по- време на съхненето им и  в продължение на 2 години след нанасянето на такива бои?paint-brushes-bucket-paint-can-white

3. Друго важно качество при избор на боя е екологичност на боята. Така освен, че подхождате с грижа към природата и семейстово си , а и си гарантирате:

  •    Висока покривност, нямат мирис и съхнат бързо
  • Минимално замърсяване и лесно почистване.
  • LOW VOC съдържание
  • Не съдържат канцерогенни или токсични вещества, или тежки метали.

Знаете ли, че: Екологично сертифицираните бои са особено подходящи за детски стаи, спални, болници, помещения от хранителната промишленост?1370914671d123c-600x401

И не на последно място, не забравяйте и избора на валяка за боядисване. Най-добри резултати( гладко покритие) и най-много боядисана площ се постига с валяците направени от агнешка кожа. Такива са

валяците изработени от агнешка кожа на гръцкия производител на бояджийски инструменти Rollex. Валяците на Rollex са изработени от естествена агнешка вълна, това ги прави с много по-дълъг живот на работа, с много по-гладко крайно покритие на боядисаните повърхности.

За Автора:

Галя е един от създателите на Тониращ център Димотика. Ако и дадете 5 минути, ще може да каже кой цвят ще подхожда на характера, зодията и паркета ви :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *