Тел. : 0877 991 535

Бременност и боядисване- рискове и съвети

Начало  >>  Съвети  >>  Бременност и боядисване- рискове и съвети

Бременност и боядисване- рискове и съвети

От момента, в който бъдещите мами видят „ двете чертички“, много от тях искат да пребоядисват стаи, събарят стени и променят цветовете на стените вкъщи.  Дали защото се проявява инстинкта за гнездене или защото осъзнават, че след като бебето пристигне няма да има време за това, искат нови цветове и пълна промяна на дома.

По време на бременност, ако сте решили да пребоядисвате, следвайте следните съвети за безопасност за да предпазите вас и бебчето:

Untitled-1Боядисвайте само с екологична боя на водна основа. Забравете за алкидните, полиуретанови бои, разредители, изпаренията на тези бои по време на изсъхване и при работата с тях, могат да са много опасни. Ако искате да боядисате бебешкото креватче, вече има екологични акрилни бои и лакове за дърво на водна основа. Тези бои съхнат бързо с спестяват времето за ремонт.екологичен-латекс

2Изберете екологичен латекс за стените с LOW VOC съдържание. Проучете добре боята, която ще използвате дали е с ниско съдържание на летливи вещества- формалдехид, тежки метали и ароматни въглеводороди.В повечето нискокачествени латекси има отровни добавка на живак и формалдехид, които служат като консервант. Такива латекси дори и след изсъхването си в продължение на 2-3 години продължават да отделят вредни токсични вещества.

low_voc_боя3Оставете шкуренето на старата боя на някой друг. При отстраняването на старата блажна боя с топъл въздух се отделят вредни миризми. Също така избягвайте престоя в стаята, в която се зашкурва старата боя от стената. Повечето от използваните в миналото латекси и бои имат висока степен на токсичност и съдържат олово.https://i1.wp.com/decor.dimotika.bg/wp-content/uploads/2016/10/815a45b467dc17496de5196f4fb4b27d.jpg?resize=106%2C106&ssl=1

4Ограничете времето, което прекарвате в ремонтираната стая. Правете си чести почивки, излизайте на чист въздух и проветрявайте добре помещението, в което работите.

glyphsco-1462860654

5Носете предпазна маска. Това ще ограничи вдишването на прахта от зашкурените частици.

https://i0.wp.com/decor.dimotika.bg/wp-content/uploads/2016/10/50031e6eb244e4fc30188b27a3be4c26-Copy.jpg?resize=138%2C103&ssl=1

Вече сте знаете с какво да внимавате при боядисването на детскта стая, сега смело се впускайте в избора на цветове латекс и комбинирането им.

За Автора:

Галя е един от създателите на Тониращ център Димотика. Ако и дадете 5 минути, ще може да каже кой цвят ще подхожда на характера, зодията и паркета ви :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *